Workshops

We bieden tal van workshops aan over verschillende onderwerpen: trainingsprincipes, specifieke warming-up, voedingstips, ...

Deze workshops zijn toegankelijk voor atleten, trainers en ouders.

KRACHTTRAINING BIJ (HALVE) FOND ATLETEN: BASISBEGINSELEN EN PERIODISEREN

Prestaties bij middel- en langeafstandslopers zijn afhankelijk van verschillende factoren. De voornaamste factoren hiervoor zijn lactaatdrempels, maximale zuurstofopname (VO2max) en loopeconomie. Lange tijd beweerden wetenschappers dat de cardiovasculaire capaciteit van een atleet de limiterende factor is om op hoger niveau te presteren.

Maar wat kan dan de verklaring zijn als twee atleten met dezelfde VO2max verschillend presteren op een wedstrijd? Het antwoord hiervan is loopeconomie. Loopeconomie wordt omschreven als zuurstofverbruik voor een gegeven loopsnelheid waarbij een lagere zuurstofbehoefte duidt op een betere efficiëntie, waardoor de vermoeidheid trager zal optreden.

Een effectieve manier voor het verbeteren van loopeconomie, is krachttraining. Krachttraining zorgt voor neuromusculaire aanpassingen zoals een betere peesstijfheid, een verhoogde spiervezel rekrutering en -synchronisatie, verbeterde intra-en intermusculaire coördinatie en neurale inhibitie.

Reden te meer om aan krachttraining te doen!

DATA

zaterdag 12 maart 2022: 13u00 tot 15u00

DOELGROEP

Atleten, trainers, kinesitherapeuten

PRIJS

€69,- per persoon

LOCATIE

Onze workshops gaan door in de praktijk Sportunit te Gooik.

LESGEVER

Hanne Pardaens

Strength Perrformance Coach

Made With Brizy