Krachttraining

Wil je graag je sportprestaties nóg verbeteren door het toevoegen van krachttraining? Wij kunnen jou helpen om je techniek te verbeteren, of een geperiodiseerd krachtprogramma op te stellen richting wedstrijden.

Prestaties zijn het resultaat van een combinatie van allerlei trainingsprikkels. Duurtrainingen kunnen het aerobe en anaerobe uithoudingsvermogen verbeteren. Tijdens snelheidstrainingen tracht men de reactietijd en maximale snelheid te verbeteren. Maar ook krachttraining speelt een belangrijke rol in de prestaties van de atleet. Het spieruithoudingsvermogen, de recrutering van motor units, de intermusculaire coördinatie, spiermassa en snelkracht zijn allemaal aspecten die met krachttraining verbeterd kunnen worden.

In een eerste gesprek wordt de huidige belasting, de ervaring in krachttraining en de doelstelling besproken. Nadien wordt het lichaam gescreend (krachtmetingen) en wordt er gekeken naar de technische uitvoering van de krachtoefeningen. Dit is een belangrijke basis om krachttraining te starten.


Nadien plannen we wekelijks een opvolgsessie in van 60 minuten waarbij je krachtoefeningen gecontroleerd worden op een goede uitvoering en eventueel het gewicht verhoogd wordt om jouw specifieke doelstelling te bereiken.

ALGEMENE RICHTLIJNEN

EERSTE SESSIE

Meebrengen tijdens eerste sessie:

  • sportieve kledij
  • identiteitskaart

TARIEVEN

Eerste sessie (60'): € 60,-

Opvolgconsult (45'): € 45,-

Performance Screening (75' + analyse + verslag): € 90,-

VERANTWOORDELIJKE

Hanne Pardaens

Strength Coach

hanne@sportunit.be

+32 498 03 54 80

Marius De Bruyn

Strength Coach

marius@sportunit.be

+32 474 13 83 75

AFSPRAAK MAKEN

Je kan eenvoudig online je afspraak maken via onderstaande knop.

Indien dit niet lukt, kan je ons altijd contacteren via info@sportunit.be

Made With Brizy