Voedingsadvies en diëtetiek

Weet je niet wat je moet eten tijdens duurtrainingen? Zou je graag wat scherper staan of je beter in je vel voelen? Onze diëtiste gaat samen met jou aan de slag.

ALGEMEEN VOEDINGSADVIES

Voeding is en blijft een belangrijk maar soms gevoelig onderwerp. Steeds meer mensen zijn bewust bezig met voeding en proberen hierdoor bepaalde diëten of voedingsgewoontes uit (vegetarisch,

veganistisch, ketogeen,…). Bij sommige mensen is dit uit noodzaak,

bijvoorbeeld bij een voedselallergie of een intolerantie. Andere mensen proberen enkele kilo’s te vermageren of sommigen willen juist wat extra spieren opbouwen. Dit wordt vaak gecombineerd met sport.


Overal in de media worden we overspoeld met informatie omtrent voeding. Vaak kom je tegenstrijdige informatie tegen. Op den duur weet de gewone burger geen weg meer met deze informatie.

Voedingsmiddelen worden vaak zwart-wit bekeken maar er is natuurlijk ruimte voor nuance. Daarom wil ik benadrukken dat ik in jouw

verhaal meega en jou help bij het behalen van jouw doelen. Dit kan alleen slagen als jij je er goed bij voelt. Een streng dieet levert vaak snel resultaat op maar dit is niet vol te houden. Daarom staat de lange termijn visie centraal in mijn aanpak.

SPORTVOEDINGSADVIES

Sportvoeding is een zeer belangrijke factor die vaak wordt vergeten en onderschat binnen de sport. De juiste voeding maakt van jou natuurlijk plots geen kampioen, maar slechte voeding kan de prestatie wel ondermijnen. Een wetenschappelijke, realistische en vooral individuele aanpak zorgt er dan ook voor dat de juiste voeding op het juiste moment jou op sportief vlak laat openbloeien.

WIE KAN BIJ ONS TERECHT

  • Algemeen voedingsadvies
  • Voedingsadvies bij blessures (vb. peesletsels)
  • Wedstrijdspecifieke sportvoeding
  • Diabetes
  • Afvallen en vermageren
  • Overgewicht / obesitas

WERKWIJZE

In een eerste verkennend gesprek bespreken we je doelstellingen en verwachtingen. De bedoeling is een goed beeld verkrijgen van je levensstijl, voeding en fysieke activiteit. Indien je dit wenst, kan je lichaamssamenstelling in beeld gebracht worden.

Tijdens de tweede consultatie stellen we een voedingsplan op, gebaseerd op de verkregen info uit het eerdere intakegesprek. Je krijgt tips op maat en er is ruimte voor het beantwoorden van vragen.

In de opvolgconsultaties bespreken we wat goed gaat en staan we stil bij eventuele moeilijkheden. De weg naar je doel wordt op die manier nauwgezet opgevolgd. Het aantal opvolgconsultaties bepaal je geheel zelf.

ALGEMENE RICHTLIJNEN

EERSTE CONSULTATIE

Gelieve het volgende mee te brengen naar uw eerste consultatie:

  • identiteitskaart

TARIEVEN

Eerste consultatie, incl. lichaamssamenstelling (90'): €60,-

Tweede consultatie (60'): €50,-

Opvolgconsultatie (30'): €25,-

Betaling gebeurt na ieder consult via bancontact.

ANNULATIE

Gemaakte afspraken kunnen tot 24 uur vóór aanvang van je afspraak geannuleerd worden. Voor niet tijdig geannuleerde of gemiste afspraken wordt er een vergoeding aangerekend.

VERANTWOORDELIJKE

Stef Rogier

Diëtist

stef@sportunit.be

AFSPRAAK MAKEN

Je kan eenvoudig een afspraak maken via onze online boekingssysteem. Hiervoor klik je op onderstaande knop.

Lukt dit niet? Dan kan je ons altijd via mail contacteren.

Made With Brizy